• Paul Revere Park - Boston

Paul Revere Park Playground

Boston, Massachusetts

BETA prepared conceptual design plans through construction documents for a new playground for the Department of Conservation and Recreation (DCR) as part of on-going construction of the North Washington Street Bridge Replacement Project.

A location for the playground was provided by DCR within the existing park. BETA provided conceptual design layouts within the playground limits that protected existing mature honey locust and tupelo trees. The DCR Playground Planner
provided the conceptual equipment layout from the manufacturer and BETA coordinated the plan fall zones.

Site work for the playground included layout of perimeter wall to support poured-in-place rubber safety surfacing and fencing, bituminous walks, benches and grading. Native planting design included large deciduous trees, shrubs and
ornamental grasses. BETA was responsible for all aspects of Boston Conservation Commission permitting, the preparation of construction drawings, technical specifications for all site items and construction support.

Project Management Team